Categorieën

Informatie

Veilige betaling, Met SSL

SSL staat voor Secure Sockets Layer. De SSL is de meest gebruikte manier voor het aangaan van de beveiligde elektronische transacties via het internet. SSL is een standaard protocol die gebruik maakt van een public key encryption technologie, zodat er een veilige service ontstaat tussen de internet-servers. De integriteit en de verificatie van de berichten zowel als de legitimatie van verzender/ontvanger worden hierbij gewaarborgd. De communicatie tussen de webserver en de cliënt vindt vervolgens versleuteld plaats. Indien u zich op een beveiligde site bevindt, begint de URL met https://.

Betalen met een acceptgiro is inmiddels ouderwets. Internetbankieren en andere manieren om online te betalen zijn ervoor in de plaats gekomen. Denk daarbij aan iDeal en PayPal waarmee je bij Power Watersport kunt afrekenen.

Wat is iDEAL?

iDEAL is een betaalmethode, waarbij je je aankoop in een webwinkel afrekent via je eigen bank.

Als je iets koopt via een webwinkel, dan kies je 'bij de kassa' je eigen bank. Je belandt dan automatisch op het inlogscherm van de internetbankieromgeving van je eigen bank of van de mobiel bankieren app van je bank als je iets koopt via je tablet of smartphone. Dit laatste is (nog) niet bij alle banken mogelijk. 

Als je bent ingelogd hoef je de betaling alleen nog te bevestigen, het aankoopbedrag en het rekeningnummer zijn al ingevuld.

Wat is PayPal?

PayPal is een populair middel om online te betalen. Anders dan iDeal biedt PayPal aankoopbescherming. PayPal is in dat opzicht als betaalmethode te vergelijken met creditcards.

Heb je een product dat je met PayPal hebt betaald niet ontvangen, dan zorgt PayPal ervoor dat je je geld terugkrijgt. Ook als het product tijdens verzending beschadigd raakt of als het product sterk afwijkt van de beschrijving kun je via PayPal je geld terugkrijgen. Je moet wel zelf eerst een claim indienen.