Nederland staat van oudsher bekend als een echt watersportland. Dat is niet zo vreemd, gezien de aanwezigheid van vele binnenwateren en de mooie ligging aan zee. Toch bezit lang niet elke Nederlander een eigen boot. Dat is jammer, want met name het bezit van een sloep of motorboot is laagdrempelig en biedt erg veel voordelen. Hieronder noemen we er drie belangrijke:

Een eigen boot biedt eindeloze mogelijkheden

In het waterrijke Nederland is het bepaald niet moeilijk om mooie vaarwateren te vinden voor je boot. Van rivieren tot brede sloten en van grote meren tot de Noordzee; er is altijd wel een plekje waar je heerlijk kunt gaan varen. Dat maakt de mogelijkheden vrijwel eindeloos. Is het bijvoorbeeld lekker weer en wil je snel even het water op? Dan is er altijd wel een geschikte plek in de buurt.

Ga bijvoorbeeld alleen en geniet van de heerlijke rust op het water of kies voor gezelligheid en ga met je vrienden of gezin. Neem lekker eten en drinken mee en beleef met zijn allen een onvergetelijke dag op het water. Ook als het geen mooi weer is, kun je jouw boot uiteraard gebruiken. Trotseer de omstandigheden op het water en voel dat je leeft of kies voor het comfort van een overdekte boot.

Een eigen boot garandeert een unieke vakantie

Hoe ga jij jaarlijks op vakantie? De kans is groot dat je dit met de auto of het vliegtuig doet. Ongeduldig zit je tijdens de reis te wachten totdat je eindelijk op je bestemming arriveert en de vakantie kan beginnen. Het kan echter ook anders. Laat de reis bijvoorbeeld je vakantie zijn door gewoon met je eigen boot te gaan. Wedden dat je een onvergetelijke vakantie beleeft?

Op vakantie gaan met je eigen boot verzekert je van een unieke ervaring die je niet snel meer zult vergeten. Als je boot er geschikt voor is, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een reis naar het zonnige buitenland. Hoef je niet zo nodig continu onderweg te zijn en geniet je liever van de rust in eigen land? Kies dan een vast stekje in Nederland om aan te meren en te genieten van de ervaring op het water.

Een eigen boot geeft vrijheid

Het belangrijkste voordeel van een eigen boot hebben we nog niet eens genoemd: het geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Of je nu op een feestdag door de grachten vaart of met de boot op een lange zomervakantie gaat; er is altijd wel een gelegenheid om je boot te gebruiken en exact daarheen te varen waar jij zelf wilt.

Zeker als je regelmatig de hort op wilt, is het bezitten van een eigen boot een stuk voordeliger én fijner dan het continu huren ervan. Natuurlijk ben je in dat geval wel zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en de conditie ervan. Controleer daarom regelmatig de onderdelen van je buitenboordmotor, bijvoorbeeld als je er een van Mercury hebt.