Categorieën

Informatie

Navigatieverlichting Er zijn geen producten in deze categorie.

Navigatie verlichting voor uw boot kopen

Navigatieverlichting kan een lastige keuze zijn. Er zijn navigatielampen te krijgen die op batterijen werken. Maar ook de navigatieverlichting met LED lampen worden steeds vaker gebruikt. Power Watersport heeft een groot assortiment van verlichting tegen een scherpe prijs.

Sector navigatieverlichting & Rondom navigatieverlichting

De verschillende typen navigatieverlichting kun je onderverdelen in sector navigatielichten en rondom navigatielichten. De sector navigatielichten zijn alleen zichtbaar als je een bepaalde koers vaart ten opzichte van het verlichte schip, de rondom navigatielichten kun je vanuit alle richtingen zien.

Om 's nachts te mogen varen moet een boot voorzien zijn van navigatieverlichting. Aangezien 's nachts niet de vaarregels anders zijn dan overdag is het handig als je aan de verlichting kunt zien met wat voor schepen je om je heen te maken hebt, daarom hebben verschillende typen boten verschillende combinaties van navigatielichten.

Navigatieverlichting voor Zeilschepen:

- Boordlichten en heklichten

  • Een zeilschip mag naast boordlichten en heklichten aan of nabij de top van de mast twee rondom schijnende lichten voeren. Het onderste groen en het bovenste rood met een onderlinge afstand van 1 meter.
  • Een klein zeilschip moet de boordlichten naast elkaar of in één lantaarn verenigd aan of nabij de boeg van het zeilschip aanbrengen in de lengte-as.
  • Een zeilschip kleiner dan 7 meter kan volstaan met één rondom schijnend wit toplicht.
  • Het is voor een klein zeilschip ook toegestaan om beide boordlichten en heklicht in 1 lantaarn verenigd aan of nabij de top van de mast te voeren.

Navigatieverlichting voor Motorboten:

-Boordlichten, heklicht en toplicht

Een motorboot mag naast de boordlichten, heklicht en toplicht een tweede toplicht voeren. Dit toplicht moet minimaal 9 meter achter en minimaal 3 meter hoger dan 1ste staan.

  • Een open motorboot korter dan 7 meter en niet sneller dan 13 km per uur kan varen, hoeft slechts een rondom schijnend wit licht te voeren.