Categorieën

Informatie

Watersport Nieuws

U bent een liefhebber van de hengelsport en gaat er graag met uw visboot met buitenboordmotor op uit. Als het maar even kan, doet u dat ook in de winter. En waarom ook niet? Een goed onderhouden buitenboordmotor draait ’s winters even mooi als ’s zomers en de vissen bijten niet minder bij een beetje kou.
Read more
Jetskiën is ongelooflijk populair in Nederland. Dat is logisch, want Nederland is een waterrijk land bij uitstek. We hebben veel meren en diepe plassen die er prima geschikt voor zijn. Waar je de vaart erin kunt zetten, zeg maar. En we hebben natuurlijk de Noordzee met zijn lange kustlijn. En dat is eveneens een paradijs voor de liefhebber van de jetski of waterscooter.
Read more
De weersomstandigheden zijn nog bar en alleen de echte diehards wagen zich het water op, maar de eerste signalen die zeggen dat we ons mogen verheugen op het nieuwe vaarseizoen worden alweer afgevuurd. Wat die signalen zijn? Elk jaar wordt het vaarseizoen vroegtijdig ingeluid door een reeks van watersportbeurzen die laten zien wat het seizoen gaat brengen.
Read more
Een snelle terugblik op 2017 leert dat boten en buitenboordmotoren nog altijd een gewillig doelwit zijn van criminelen. In vrijwel iedere Nederlandse regio berichtte de politie over diefstallen uit kleine en grotere plezierhavens. De politie doet zijn best om de daders op te sporen, maar de gestolen waar wordt zelden teruggevonden. Motorboten worden vaak in onderdelen via zwarte circuits verkocht, waarmee de kans dat je ze ooit terugvindt nihil is.
Read more
Schoon en betrouwbaar vaarwater – wie wil dat niet? Als watersportliefhebber kunt u daar natuurlijk zelf aan bijdragen. Op heel veel manieren. Door met uw vaargedrag aan het milieu te denken, bijvoorbeeld, en door helemaal niets op het oppervlaktewater te lozen. Ook het onderhoud aan en de afstelling van uw buitenboordmotor dragen bij aan de kwaliteit van het vaarwater.
Read more
Motorboot of waterscooter, iedereen die uit varen gaat is verantwoordelijk voor de veiligheid op het water – veiligheid voor uzelf, uw opvarenden en de schepen om u heen. Zelfs al heeft u maar een kleine boot met een bescheiden buitenboordmotor, iedere schipper kent de vaarregels en houdt zich eraan. U vindt de regels in het Binnenvaartpolitiereglement (BPR).
Read more
U bent een liefhebber van de hengelsport en gaat er graag met uw visboot met buitenboordmotor op uit. Als het maar even kan, doet u dat ook in de winter. En waarom ook niet? Een goed onderhouden buitenboordmotor draait ’s winters even mooi als ’s zomers en de vissen bijten niet minder bij een beetje kou.
Read more
In het beroepsgoederenvervoer over de weg is ‘het nieuwe rijden’ de norm, in de beroepsvaart maakt men werk van ‘het nieuwe varen’. De doelen zijn hetzelfde: besparen op brandstof. Dat is op de eerste plaats belangrijk om economische redenen, maar ook het milieu profiteert ervan. We kunnen er immers niet omheen: hoe meer benzine we verstoken, hoe meer C02 we de lucht inblazen. En dat moet minder, zoals is vastgelegd in het Klimaatakkoord van Parijs, dat in 2015 door alle grote wereldleiders is ondertekend.
Read more
Mensen zijn van nature lui en inventief. Die uitzonderlijke combinatie levert door alle eeuwen heen praktische uitvindingen op. Denk aan het wiel, aan de stoommachine, aan elektriciteit en aan de ontbrandingsmotor. Alle technieken waarmee we ons vandaag de dag als vanzelfsprekend in beweging zetten, zijn ooit uitgevonden. Dat geldt natuurlijk ook voor de buitenboordmotor.
Read more
Hoewel de winters in Nederland nog maar zelden echt streng zijn, blijft het van belang maatregelen te treffen, die maken dat uw buitenboordmotor afdoende beschermd is. Weersinvloeden kunnen immers van negatieve invloed zijn op essentiële buitenboordmotor onderdelen en bij vorst kunnen kritieke onderdelen zelfs kapot vriezen.
Read more