Categorieën

Informatie

Blog - whats new?

Hoewel de winters in Nederland nog maar zelden echt streng zijn, blijft het van belang maatregelen te treffen, die maken dat uw buitenboordmotor afdoende beschermd is. Weersinvloeden kunnen immers van negatieve invloed zijn op essentiële buitenboordmotor onderdelen en bij vorst kunnen kritieke onderdelen zelfs kapot vriezen.
Read more
Na een lang vaarseizoen komt de winter inmiddels weer met rasse schreden dichterbij. Tijd om uw boot winterklaar te maken en het nodige onderhoud te verrichten voordat deze de stalling ingaat. Dit is niet alleen van belang voor een optimale levensduur van uw bezit, maar bespaart u bovendien veel werk in het voorjaar. Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden:
Read more
Nederland staat van oudsher bekend als een echt watersportland. Dat is niet zo vreemd, gezien de aanwezigheid van vele binnenwateren en de mooie ligging aan zee. Toch bezit lang niet elke Nederlander een eigen boot. Dat is jammer, want met name het bezit van een sloep of motorboot is laagdrempelig en biedt erg veel voordelen. Hieronder noemen we er drie belangrijke:
Read more
Als u veel op het water bent, weet u als geen ander dat gevaarlijke situaties zich binnen een mum van tijd kunnen ontspinnen. Dat komt niet alleen omdat het zicht soms slecht is, maar ook omdat de communicatie over grotere afstanden soms lastig is. De oplossing voor deze en andere situaties op het water is simpel: de gastoeter. Onmisbaar voor iedereen die aan watersport doet.
Read more
Gaat u in de zomer graag het water op, maar beschikt u helaas nog niet over een vaarbewijs? Ook in dat geval mag u gewoon varen, maar moet u zich wel aan de snelheidsreglementen houden die de Nederlandse wetgeving voorschrijft. Hieronder gaan we nader in op de specifieke regelgeving en het aantal PK dat uw buitenboordmotor mag zijn.
Read more
Jaarlijks worden er ongeveer 1200 boten gestolen. Minder bekend is de jaarlijkse diefstal van circa 2100 buitenboordmotoren. De Waterpolitie laat weten dat deze cijfers anno 2017 relatief sterk stijgende zijn. Hoewel de autoriteiten streng toezicht proberen te houden op diefstal, neemt het aantal meldingen van diefstal in de watersport namelijk zienderogen toe.
Read more
Bent u de gelukkige eigenaar van een waterscooter? Dan is de kans aanwezig dat deze van het gerenommeerde merk Sea-Doo is. Deze kwaliteitsfabrikant verkoopt namelijk de meeste waterscooters in de gehele Nederlandse watersportbranche. Omdat zo’n Sea-Doo natuurlijk al duur genoeg is, geven wij hieronder een aantal tips om hoge boetes op het water te voorkomen.
Read more
Als het over binnenboordmotoren gaat, is de MerCruiser-serie van Mercury een naam die veelvuldig valt. De lijn motoren van dit gerenommeerde merk geniet een uitstekende reputatie en staat bekend om zijn duurzaamheid, efficiëntie en prestaties. Hieronder bespreken we de vele voordelen en gaan we nader in op de onderdelen die verantwoordelijk zijn voor het succes.
Read more
Nu het mooie weer in Nederland definitief zijn intrede heeft gedaan, is het weer tijd om uw boot uit de stalling te halen. Voordat u daadwerkelijk het water opgaat, is het echter belangrijk dat de buitenboordmotor in optimale conditie is. In dit artikel adviseren wij u over de beste onderhoudsmaatregelen, zodat uw veiligheid gewaarborgd blijft.
Read more