Als het over binnenboordmotoren gaat, is de MerCruiser-serie van Mercury een naam die veelvuldig valt. De lijn motoren van dit gerenommeerde merk geniet een uitstekende reputatie en staat bekend om zijn duurzaamheid, efficiëntie en prestaties. Hieronder bespreken we de vele voordelen en gaan we nader in op de onderdelen die verantwoordelijk zijn voor het succes.

Hoge duurzaamheid en lange levensduur

Corrosie vormt sinds jaar en dag een van de grootste bedreigingen voor de levensduur van uw binnenboordmotor. De MerCruiser-motoren onderscheiden zich op dit gebied in positief opzicht, want ze bevatten speciale anti-corrosietechnologie die het proces van corrosie effectief tegengaat. Bovenop de standaard fabrieksgarantie geeft het merk daarom extra corrosiegarantie.

Ook op andere vlakken is een binnenboordmotor van Mercury duurzaam, want de uitlaat van RVS verzekert u van een probleemloze jarenlange werking. Een watergekoeld toevoersysteem voorkomt daarnaast het ontstaan van een hindernis in de vloeistofstroming door dampbellen. Zo verkleint u het risico op dit veelvoorkomende fenomeen, dat ook wel vapour lock wordt genoemd.

Prestaties van MerCruiser binnenboordmotoren

Een MerCruiser binnenboordmotor bevat standaard zuurstofsensorbanden, die de zuurstofniveaus continu monitoren. Hierdoor is de motorbedieningsmodule in staat om de juiste hoeveelheid brandstof nauwkeuriger te leveren, wat resulteert in een zeer hoge brandstofefficiëntie. Hierdoor vaart u niet alleen langer op dezelfde hoeveelheid brandstof, maar bespaart u ook flink op brandstofkosten.

Maar hoe we het ook wenden of keren; uiteindelijk draait het om de prestaties. Ook daarin blinken binnenboordmotoren van Mercury uit, want de speciale MPI-brandstofinjectie resulteert in een buitengewoon acceleratievermogen en een vloeiende vermogensafgifte op uiteenlopende toerentallen. Het unieke Throttle & Shift systeem verzekert u daarnaast van een moeiteloze stuurervaring.

Onderdelen voor uw Mercury binnenboordmotor

Een MerCruiser-binnenboordmotor staat voor kwaliteit, efficiëntie en een uitermate lange levensduur. Maar zelfs de beste motor ontkomt niet aan periodiek onderhoud of reparatie. Speciaal daarvoor heeft Power Watersports de beste onderdelen in huis, zodat u na vervanging van de oude onderdelen weer lange tijd zorgeloos kunt varen.

Van startmotoren tot schroeven en van carburateurs tot brandstofpompen; in onze webwinkel vindt u alles wat u nodig heeft om zo snel mogelijk weer het water op te gaan. Zoals u van ons gewend bent koopt u onderdelen bovendien tegen de beste prijzen en profiteert u van snelle levering via GLS met tracking en aflevering zonder handtekening.